Het is een gok, maar ik denk dat je nooit van elektronicamerk Anker hebt gehoord. Het klinkt verschrikkelijk Nederlands, maar dat is het niet. Het is een Chinees bedrijf wat in 2011 is opgericht door Steven Yang. Hun missie is het streven een goeie kwaliteit en consumentenelektronica zoals Powerbanks, draadloze speakers, koptelefoons, enzovoort.
In dit blog ga ik kijken naar twee artikelen van Anker om te zien wat voor kwaliteit je koopt, We zijn bij Intogadgets altijd op zoek naar merken waar je op kunt vertrouwen.
Daarmee bedoel ik dat er merken zijn waarvan je gewoon weet dat als je het koopt dat kwaliteit is. Bekende voorbeelden daarvan zijn Sony, LG, Philips, enzovoort. Natuurlijk kan er ook met die merken iets fout gaan, maar over het algemeen kan je zeggen dat als je dat merk koopt dat het kwaliteit is. Dit in tegenstelling tot producten van allerlei minder bekende of onbekende aanbieders die je soms voor lage bedragen kunt kopen.
Caveat Emptor
Want voorzichtigheid is vereist. Ik zou niet zo snel een powerbank of oplader kopen op websites als AliBaba of Wish. Bij dit soort apparaten betaal ik liever iets meer en weet ik dat het merk goed en bekend is, dan een heel goedkope aanbieding. Er zijn al een aantal keer powerbanks en opladers in de fik gevlogen.
Natuurlijk is het niet zo dat de grote merken dit niet voorkomt of het hen overkomen kan maar het is mijn aanname dat de kwaliteitscontrole beter is bij de grotere merken.
Powerbank en speaker
Waarom de twee artikelen in een blog? Eigenlijk simpelweg omdat het redelijk eenvoudige producten zijn. Zeker over een powerbank valt in theorie natuurlijk niet zo ontzettend veel over te vertellen. Het kan worden opgeladen door middel van een kabeltje. Ook de andere producten daar is niet zo heel veel over te vertellen, vandaar dat ik twee Anker artikelen in een keer beschrijf.
Powerbank
Zo testte ik de Powercore Metro Slim 10000. Deze 10000mAh powerbank biedt een microUSB en USB C poort voor het opladen (slechts een van de twee kan tegelijk worden gebruikt) en daarnaast een normale USB poort voor het opladen van je mobiele device. Jammer dat er geen Lightning poort op zit zodat je zonder andere kabel kunt opladen voor de Apple gebruikers. Hiermee kan je zo’n twee tot drie keer je mobiel opladen, afhankelijk natuurlijk van de batterij in je mobiel. Door middel van lampjes kan je zien (1 tot 4) hoeveel de powerbank is opgeladen. De bovenkant heeft een soort stoffen cover zoals je kunt zien op de foto. Ook duidelijk te zien zijn de USB, microUSB en USB C aansluiting (van links naar rechts).
Anker Soundcore Flare2
De Soundcore Flare 2 is een kleine speaker met wat leuke features. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om lichteffecten aan te zetten (en ook weer uit). Met de soundcore app kan je de lichtpatronen wijzigen alsmede uitzetten, aanzetten via de app is niet mogelijk.
De speaker is IPX7 wat betekend dat je hem ook in natte omgeving kunt gebruiken zoals buiten of een badkamer en zelf onder water moet niet een issue zijn (als het maar niet te lang en te diep is). Volledig opgeladen kan je 12 uur lang genieten van het geluid waar een aparte bas knop voor extra bas zorgt. Het geluid komt van alle kanten, het z.g. 360 Sound principe.
Aan de bovenkant zitten vijf knoppen:
- Aan / Uit
- Zachter
- Harder
- Licht aan / uit
- Multifunctionele knop (pauze / spelen / terug/verder, gesprek opnemen/weigeren en voice assistent)
Als je meer Flare 2 speakers hebt kan je deze koppelen, tot een 1oo tal in totaal.
Er komt een prima geluid uit de speaker zoals je op de video kunt zien. De lichteffecten geven een vrolijk tintje aan de speakers. Voor diegene die dat niet willen kan je het gelukkig ook uitzetten.
Conclusie
Al met al prima producten waar je geen buil aan kan vallen qua prijs / kwaliteit verhouding. Geschikt voor onder andere gebruik buiten (je hoeft niet bang te zijn voor een regenbuitje), als speaker in de badkamer maar ook gewoon waar dan ook.