Motorola Moto Z2 Play - telefoon met extra's 1

Motorola Moto Z2 Play – telefoon met extra’s

Vrijwel iedere volwassene heeft van tijd tot tijd een nieuwe mobiele telefoon nodig. Maar de vraag is natuurlijk welke ga je nemen? De eerste, en denk ik primaire keuze, is ga je voor Apple of ga je voor Android?

Dit is de belangrijkste keuze op het hoogste niveau. Apple staat bekend om een grote groep hardcore fans die alles van Apple bijna geweldig vinden. Het feit dat er vele leveranciers zijn van Android toestellen  maakt dat er een veel diverser beeld is qua toestellen, prijzen en functionaliteit.

Motorola Moto Z2 Play

Natuurlijk is Samsung met haar toestellen de grootste leverancier van Android. De rest van de markt wordt opgedeeld door de overige leveranciers.Welke dat zijn hangt af in welk werelddeel je zit. Er zijn diverse bronnen online die  de marktaandelen weergeven, echter zijn deze vaak betaald. Bij AppBrain vinden we dit overzicht. Motorola staat op plaats nummer 4 in dit overzicht. Dat maakt ze toch een speler van belang in dit overzicht.

Trouwens, Xiaomi is een onbekende speler maar zijn toch de 4 na grootste smartphone leverancier ter wereld.

Motorola Moto Z2 Play - telefoon met extra's 3
Ik heb deze keer gekozen voor een toestel van Motorola, de Moto Z2 play. Motorola is onderdeel van Lenovo tegenwoordig.

Waarom dit toestel? Nou eigenlijk om de doodeenvoudige reden dat er iets intrigerend aan de Moto Z2 play is en dat is namelijk het feit dat je ze werken met zogenaamde Moto mods. Wat is een Moto mod? Nou dat is een verwisselbare case die extra of nieuwe functionaliteit biedt ten opzichte van het toestel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Hasselblad camera, een gaming mod die je de functionaliteit van een controler geeft of een  wireless charging mod die de Motorola de mogelijkheid geeft om draadloos op te laden.LG ondersteunde het concepts van Mods ook maar is daar toch vanaf gestapt. Recent waren er geruchten dat ook Motorola met de Mods zou stoppen omdat deze te weinig klanten zouden aanspreken.

Het toestel is al enige tijd op de markt (een jaar ongeveer) maar het is tijd om eens te reviewen.

Functionaliteit

Ik ga niet alle specs behandelen maar haal de  opvallende of interessante specs eruit. Zoals het feit dat er een dual sim in kan en daarnaast ook nog een microSD kaart. Dit zie je niet vaak, andere teostellen is het of een tweede nano sim of een microSD kaart. Het is trouwens wel een beetje priegelen om alles erin te krijgen (de twee nano sims) maar als het zit dan zit het.De microSD kaart kan trouwens maximaal 256 GB zijn.

Het scherm is 5.5″ en heeft een Full HD  resolutie. Natuurlijk een voor- en achter camera van respectivelijk 5MP en 12MP. Het hart is een Qualcomm Octa core chip op 2.2 GHz. Alle bekende sensoren zitten erop zoals licht, GPS, vingerafdruk en zo voort.

De batterij gaat gemiddeld een dag mee, zodat opladen op kantoor, thuis of  in de  auto altijd een goed idee is. De aansluiting is geen microUSB maar USB C. De koptelefoon aansluiting is een normale  mini jack.

De android versie is schoon, dat wil zeggen dat er minimale extras zijn bij motorola. Geen leveracnier specifieke apps zoals bijvoorbeeld wel bij Huawei. Ik zelf ben daar een voorstander van, geen onzinnige zaken waarvan de leverancier vindt dat ze erop moeten.

Gebruik

Ik gebruik de Moto Z2 Play eigenlijk altijd met de wireless charging Mod. Deze klik je, zoals  alle Mods trouwens, heel eenvoudig op de achterkant van het toestel. Bij het opladen word in de shell (de Mod) de  spanning naar het toestel gestuurd zodat je  het toestel oplaad, niet  de shell. Het is dus geen extra accu. Wil je een andere mod gebruiken, bijvoorbeeld de turbo power pack, dan klik je die er eenvoudig op en kan je een extra dag verder. Het mooie  is dat de mods en het toestel een geheel zijn, dus geen losse componenten of powerbanks.

Er wordt trouwens geen wireless charging pad bijgeleverd, deze moet je  zelf kopen. Bijvoorbeeld  de producten van Zens, die doen het heel goed. In het begin kwam het voor dat het toestel niet unlockde wanneer op de draadloze oplader werd opgeladen. Door het verwijderen en terugplaatsen van de mod was dat eigenlijk wel altijd op te lossen. De laatste tijd heeft zich dit probleem niet voorgedaan.

Waar gebruik je een telefoon vandaag de dag nog voor? Je zou zeggen voor het bellen maar het is  meer een data device dan een telefoon om te bellen. WhatsApp, Facebook, Outlook en Chrome zijn de onderdelen die je het meest gebruikt. En wat dat betreft hebben we geen klagen met de Play.

De Play is prettig in gebruik en met de vingerafdruk lezer aan de  voorkant makkelijk te unlocken. De mogelijkheid om even snel een WhatsApp bericht te bekijken zonder te ontsluiten is handig. Ook de bewegingen die bepaalde functies kunnen starten (zelf instelbaar) is handig. Twee keer hakken is bij mij de camera openen.

Motorola Moto Z2 Play - telefoon met extra's 5Conclusie

Hoewel het niet het allernieuwste toestel is, is de Moto Z2 Play een goed toestel met prima specs. Het meest bijzondere eraan zijn de mods, hoewel de toekomst daarvan redelijk ongewis is. Echter zie je de mods nu wel met korting worden aangeboden waardoor je een voordeeltje kunt hebben. Een wireless charging mod en en turbopower pack zijn mooie uitbreidingen.

Het feit dat er twee nano sims in kunnen plus een extra microSD kaart maken het tot een toestel dat je gecombineerd zakelijk en prive kunt gebruiken en toch ook nog voldoende  opslag hebt voor foto’s, video’s en apps.

De Moto Z2 Play is te koop bij de bekende online retailers zoals Bol.com maar ook bij Mediamarkt voor een prijs van rond de 370 Euro.

 

 

 

Related Posts
Hesh-2-Wireless-Bluetooth-Silver-Black-Chrome-Mic
Lees meer

Review: Skullcandy Hesh 2 Wireless

Joost testte de Hesh 2 Wireless van Skullcandy. Een koptelefoon is natuurlijk vrij persoonlijk, want heb je grote oren, kleine oren, een groot hoofd of een klein hoofd? Het maakt nogal uit. Joost geeft advies.