Review: de Galaxy Note 3, mijn overstap naar Android?

“Wow wat een enorme telefoon.” Dat was mijn eerste gedachte toen ik het doosje opende. Ik was reuze blij dat ik eindelijk eens met de Note 3 mocht spelen. Na veel positieve verhalen sinds de lancering was ik benieuwd hoe hij mij, een Apple-gebruiker, zou bevallen. In deze review lees je hoe het testen mij is bevallen en of ik de overstap naar Android ga maken.

Beeldscherm

Natuurlijk is de grootte van het scherm het eerste wat opvalt wanneer je de Note 3 uit de doos haalt. Zelf gebruik ik in het dagelijks leven een iPhone 4s en sinds kort zakelijk gezien een Nokia Lumia. Beide geen kleine telefoons, maar tegenwoordig lijkt de race om groot, groter, grootst weer te zijn gewonnen door Samsung. Want groot is het scherm van de Note 3, maar liefst 5,7 inch in Full HD. En daar kon ik heel gemakkelijk aan wennen. De kleuren zijn helder en het scherm overzichtelijk.
Nadeel voor iemand met niet zo’n hele grote handen: je kunt onmogelijk met je duim in de linkerhoek komen als je de telefoon in 1 hand hebt.

Mogelijkheden

Deze telefoon kan veel, echt heel veel. Zeker in combinatie met een S Pen wordt het een mobiel kantoor op broekzakformaat. Al heb ik hem zelf nooit in mijn kontzak durven stoppen omdat ik toch bang was dat hij er uit zou vallen. Met Multi-Window kun je bijvoorbeeld makkelijk een afbeelding van internet zo naar je mail slepen, of bijvoorbeeld een nieuwsartikel lezen terwijl je meteen via internet verder zoekt op dat onderwerp. Meest makkelijke toepassing die ik heb ontdekt? Surfen en tegelijkertijd smsen!

Een andere gouden combi is de Note 3 met Evernote. Zelf gebruik ik mijn iPad mini altijd om de tekeningen op te maken. Maar de Note 3 is daar prima geschikt voor met zijn 5,7 inch scherm. Je tikt je aantekening, maakt met de S Pen een schets er bij en uploaden maar. Via Evernote op de pc of ander device kun je altijd weer verder waar je gebleven was, ideaal voor onderweg!

Look and feel

Samsung heeft zijn best gedaan op het design, een luxe uitziende achterkant en verder is de telefoon gewoon heel mooi afgewerkt. Zoals al eerder aangegeven kon ik erg goed wennen aan het mooie heldere en kleurrijke scherm. Ik had echter wel wat moeite met de grootte van het scherm. Niet als je gewoon op de bank zit om er een spelletje op te spelen, maar wel onderweg. ‘Even’ iets doen was er niet bij, dit omdat ik toch altijd wel 2 handen nodig had zonder bang te hoeven zijn dat ik hem liet vallen. Goed, dat zegt misschien meer over de grootte van mijn handen, maar het is wel iets wat ikzelf erg belangrijk vind bij een telefoon.

Android…

Tja, ik begon dit artikel met de vraag of deze telefoon er voor zou zorgen dat ik de overstap zou maken naar Android. En ja! Deze telefoon is zeker goed genoeg om mij te verleiden om over te stappen. Oke, hij is iets aan de grootte kant voor mij maar het toestel werkt perfect. Enige nadeel: je raadt het al, Android. Ik kan maar niet wennen aan de 10-tallen updatenotificaties die je iedere dag krijgt. Het gebruiksgemak van de telefoon wordt soms gewoonweg om zeep geholpen door de nare eigenschappen van Android. Ik als verstokte Apple-gebruiker ben dus overtuigd door de telefoon, maar knap af op het besturingssysteem. Verrassend? Misschien niet, maar applaus voor Samsung voor het maken van deze telefoon!

Tot slot de specs:

  • 5,7 inch scherm
  • Super AMOLED-display
  • Processor: 2.3GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974)
  • Geheugen: 3GB RAM / 32GB storage (26GB vrij)
  • OS: Android 4.3 with TouchWiz Nature UX 2.0
  • Full HD-resolutie (1.080 x 1.920 pixels)
  • 13 megapixel camera
  • 3.200 mAh batterij
  • 4G/LTE, WiFi-Direct
  • USB 3.0 Host, NFC en Bluetooth 4.0.

De Samsung Galaxy Note 3 heeft een adviesprijs van 699 euro, maar is al te koop voor rond de 440 euro inmiddels of met een abonnement natuurlijk voor een schappelijk prijsje per maand.

1 comment
  1. “Ik kan maar niet wennen aan de 10-tallen updatenotificaties die je iedere dag krijgt” Notifications (afvinken), klaar 🙂

Comments are closed.

Related Posts